Témoignage

Paul

Bedankt Marie Anne.
Tabacstop
Bedankt Marie Anne,

Ik was vroeger al eens gestopt. Mijn huisarts had me dan Zyban aangeraden. Ik had de bijsluiter goed gevolgd en het was mij goed gelukt. Vanaf de eerste dag rookte ik geen enkele sigaret meer en na 3 à 4 weken lukte het mij bijna om er ook niet meer aan te denken.
Helaas ... een onverwachte wending in mijn leven deed mij opnieuw naar de sigaret grijpen.

Op 2 maart, mijn verjaardag en toevallig ook een maandag, zou ik stoppen.
Hoe meer mensen dat wisten, hoe gemotiveerder ik was om niet af te gaan en niet te moeten toegeven dat ik niet genoeg karakter had.

Op mijn pakje Belga stond ook een telefoonnummer. In december belde ik en kreeg een vriendelijke mevrouw aan de lijn.
Zij stelde mij nogal wat vragen en we hadden verder een goeie babbel, maar als ik wilde begeleid worden moest ik toch zelf naar de site gaan en daar een formulier invullen.
Kortom, Tabakstop kon mij enkel helpen als ikzelf genoeg gemotiveerd was. Gelukkig heb ik dat gedaan.

Bij de vorige poging slaagde ik al meteen om van de eerste dag geen enkele sigaret te roken, maar deze keer lukte dat niet. Ik rookte er een drie of vier per dag, maar een dag zonder ... dat lukte niet.
Op woensdag of donderdag kreeg ik plots een telefoon van de tabacoloog. Hoe maak je het? Niet goed. Ik faal. Ik slaag er niet in om een dag niet te roken. Het gaat weer erger worden en ...

Ik had nooit meer aan Tabakstop gedacht, maar die mevrouw sprak af dat ze zou terugbellen.
Na anderhalve week slaagde ik nog steeds niet en dacht ik aan opgeven. Ze overtuigde mij echter dat ik misschien niet slaagde om in 1 keer te stoppen (zoals die eerste keer) maar dat ik toch van 25 naar
4 sigaretten per dag verminderd was.

Ik moest mijzelf de tijd gunnen en een nieuwe datum fixeren.

Bedankt Tabakstop! Sinds 19/3/2015 rook ik niet meer.

63