Témoignage

liekens sonja

We vechten terug, alle dagen!
Divers
Mode de vie sain
Avantages pour la santé
Rechute
Ik ben gestopt met roken omdat het al 5 over 12 was. Bij de laatste ziekenhuisopname zei de longarts dat intubatie nodig was en ik aan de beademingsmachine moest. Ik heb heel erge copd al jaren en iedereen rondom mij rookt. Bij familiefeesten zat ik soms alleen binnen terwijl alle anderen in de garage plezier maakten.
Tijdens het laaste verlof met de kleindochter en onze dochter, die reeds gestopt was, werden we onder druk gezet door onze dochter om ook te stoppen anders mochten we de kleindochter niet meer zien. Dit is ook gebeurd voor 8 maand. Daar hebben mijn man en ik heel veel verdriet van gehad. We hebben enorm strijd geleverd met onszelf en met elkaar, zo zwaar zelfs dat we in relatietherapie zijn gegaan na 38 jaar huwelijk door dik en dun.
Tijdens de feestdagen hebben we wel nog een mini herval gehad. Onze vrienden roken nog steeds als een turk. Ondanks dat het voor ons al stonk en we erg draaierig werden zijn we terug van nul moeten herbeginnen. Ik werd terug zo kortademig en kreeg terug een copd opstoot, zo erg dat ik amper nog kon stappen. Mijn kinderen en kleinkinderen blijven geloven in ons.
Dus we vechten terug , alle dagen, en blijven nee zeggen. Ik wil nog genieten van mijn gezin. Ik hoop dat ik jullie kan motiveren en hoop ook voor jullie op een rookvrij leven .Veel plezier!
60